“Вокалистът Благослав Анастасов и басистът Ивайло Делев от инди рок бандата Hayes & Y гостуват в “Джинджифил”, за да разкажат за софийския живот на една млада банда, възникнала от гимназията, но с развитие, постоянство и стремеж към нова публика, нови места и различни държави.Djindjifil

Освен, че са част от лейбъла HomeVoxMusic, създаден от китариста на група Остава Георги Георгиев, Hayes & Y събират все повече собствени фенове в софийските клубове за алтернативен рок. В аудиото ще чуете повече за създаването на групата, значението на името им – като гръм от ясно небе ли ги е поразило или са го мислили дълго време. Благослав и Ивайло разказват и за софийските барове, за вдъхновяващото място в Овча купел, където репетират около басейн и бар с приятна барманка, както и подписват ли вече разкъсано бельо от фенки.

Освен това – ще чуете за живота на независимата музика и пътя на тези музиканти към тяхната публика – какви са пречките и трудностите и как може да се нарече нещо успешно.

В гостуването им разбираме също така, че Hayes & Y искат да постигнат успех зад граница с участия по фестивали и клубни изпълнения.”

Listen to Hayes & Y @ Djindjifil HERE!

Advertisements