Hayes & YHayes & Y е една от двете български групи, избрани да открият фестивала „Spirit of Burgas“ това лято. Момчетата са хедлайнери на втория ден от най-чаканото музикално събитие и ще забият от 21 часа преди на сцената да се появят звездите от „Kasabian“.

Групата основават няколко приятели от София през 2012 г. Благо (китара и вокал), Радо (китара), Иво (бас) и Жоро (барабани) са съученици от гимназията и както самите те разказват, първите акорди забиват в гараж край столичния булевард „Дондуков“ преди 7 години. Първото им вдъхновение пък е русото съседско момиче, издават ни музикантите, които са посветени на създаването на силни и разнообразни собствени инди рок парчета.

Само дни преди да сбъднат една от мечтите си, а именно да свирят на „Spirit of Burgas“, ФОРУМНЮЗ потърси „Hayes & Y“, за да разкажат защо тяхната музика вече се слуша извън границите на България.

Групата, която твори авторска музика у нас, вече има зад гърба си турне в Англия, албум и видео клипове, които се въртят в медии на Острова.”

Read the original article HERE.

Advertisements